Internacionalització i cooperació

En el marc de la globalització, la internacionalització de la formació universitària, especialment pel que fa a la mobilitat d’estudiants, cada vegada va assolint més importància. 

A la Facultat d’Infermeria i Fisioteràpia de la UIB, creiem que l’experiència que els estudiants assoleixen amb una mobilitat nacional o internacional els ajuda a millorar la seva formació. Els permet incorporar noves experiències, coneixements i perspectives culturals i de salut internacional que contribueixen positivament a construir la seva identitat com a professionals. A més, entenem que ens permet enriquir el procés d’ensenyament-aprenentatge quan incorporam més diversitat d’alumnes a les nostres aules i entorns clínics. 

Com a facultat, col·laboram estretament amb el Servei de Relacions Internacionals (SRI) per tal de garantir una oferta adient i sostenible, a través de programes de mobilitat i intercanvi nacional i internacional amb un gran nombre d’universitats d’arreu del món. 

Les opcions són molt diverses, tant nacionals com internacionals. Pots consultar tota la informació que et pot interessar sobre beques o ajutsprogrames vigents i convenis que el professorat de la Facultat ha establert amb altres universitats. 

En l’àmbit nacional, el programa de mobilitat del Sistema d’Intercanvi entre Centres Universitaris Espanyols (SICUE) permet als estudiants cursar una part dels estudis en una altra universitat de l’Estat. 

Internacionalment, la Facultat assumeix el repte d’anar ampliant l’oferta de destinacions en el marc del programa ERAMUS+, però garanteix les oportunitats per als estudiants d’Infermeria i Fisioteràpia d’accedir a les places d’intercanvi que s’ofereixen als programes internacionals. 

Les responsables de mobilitat dels nostres estudis et resoldran dubtes sobre la informació que tens disponible a l’espai web de l’SRI i t’ajudaran a fer la proposta d’acord acadèmic amb la Universitat de destinació que triïs.